De rookmelder voor thuisgebruik met twee detectiemethoden: rookdetectie en warmtedetectie.

De Alecto COA-28 Het luide signaal alarmeert je op het moment dat er koolmonoxide gas vrijkomt.

Rookmelders redden levens

Waarom rookmelders tot de standaarduitrusting in huis zouden moeten behoren, op welke locaties ze worden aangebracht.

In dagbladen en op het lokale nieuws is het bijna dagelijks te zien: berichten over woningbranden. Soms komen de betroffenen er zonder kleerscheuren van af, maar wanneer de brandhaard dichtbij is, resteert er weinig tijd. De ervaring van de brandweeris: gemiddeld heeft men slechts vier minuten om te vluchten. Het inademen van slechts één longinhoud met rook kan de dood betekenen.

Drie keer een teug rook inademen kan al leiden tot de dood door rookvergiftiging

Brand is een verraderlijke doodsoorzaak. Want wie sterft door een brand valt meestal niet ten offer aan de vlammen, maar aan de rook. En die verrast vaak in de slaap omdat de reuk dan niet wordt waargenomen. Deze rook kan – afhankelijk van het materiaal dat in brand staat – zeer giftig zijn en kan in extreme gevallen al na één ademteug dodelijk zijn. Daarnaast bevat rook bijtende bestanddelen die luchtwegen en longen aantasten. Wie niet sterft, kan er een levenslange hersenbeschadiging aan overhouden.

Neem een kijkje in onze Vitasel-Shop voor brandpreventieproducten, ook hebben wij samen voor u een aantal brandpreventiepakketen samengesteld.

Producten voor u badkamer, comfort, mobiliteit, veiligheid en zorg! U kiest ..........

Vitasel, advies en producten voor comfortabel thuis wonen! Wij regelen en ontzorgen voor U.